کد خبر 1063842
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
اعطای تشویقی مادام‌العمر به 11 مدیر نفتی غیرقانونی است/دستگاه‌های نظارتی برخورد جدی کنند

قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش گفت: معاونت توسعه و مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در یک اقدام فراقانونی، دو پایه تشویقی جهت برخورداری مادام العمر از مزایای پایه سمت را به تعدادی از مدیران اعطا کرده است که لازم است دستگاه‌های نظارتی با این مدیران نفتی برخورد جدی کنند.

به گزارش مشرق، در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در بهمن ماه سال گذشته، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با استناد به برخی مفاد مجموعه مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت و سایر قوانین موجود در این حوزه، پرداخت دو پایه تشویقی برای چند نفر از مدیران کل و مدیران شرکت ملی نفت ایران را تسهیل نموده که این موضوع به تایید وزیر نفت نیز رسیده است. در این بین برخی کارشناسان معتقدند که اعطای این امتیازات ویژه بدون هیچ استناد قانونی صورت گرفته است که لازم است نهادهای نظارتی مانع اجرای چنین ویژه‌خواری‌هایی در صنعت نفت کشور شوند.

بیشتر بخوانید:

اما وزارت نفت معتقد است که مجموعه قوانین موجود در صنعت نفت چنین ظرفیتی برای اعطای دوپایه تشویقی را داشته و در اعطای هیچ اقدام خلاف قانونی صورت نگرفته است. در این راستا برای بررسی صحت و سقم استنادات صورت گرفته در اعطای تشویقی‌ها به مجموعه قوانین حاکم بر وزارت نفت با جلیل سالاری قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به گفتگو نشستیم که مشروح این مصاحبه به شرح زیر است:

* دلایل مغایرت مصوبه شورای اداری نفت با قانون

 اسفند ماه سال گذشته بود که خبری مبنی بر اعطای دو پایه تشویقی مدیریتی مادام‌العمر برای ۱۱ نفر از مدیران وزارت نفت منتشر شد. برای اعطای این تشویقی‌ها استنادات مختلفی به ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات نفت، ماده ۳۹ آیین‌نامه نظام‌های اداری و استخدامی و قوانین مربوط به اعطای تشویقی به «مدیران جوان» مطرح شد. این استنادات چقدر قابل قبول است؟

سالاری: همانگونه که در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی اعلام گردیده معاونت توسعه و مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در یک اقدام فراقانونی و با تفسیر نادرست از ظرفیت مقرراتی صنعت نفت که اساسا وجود خارجی ندارد؛ دو پایه تشویقی و حقوق و مزایای مدیریتی جهت برخورداری مادام العمر از مزایای پایه سمت را به استناد مصوبه شورای اداری نفت، برای خود و تعدادی از مدیران کل و مدیران شرکت ملی نفت از وزیر نفت اعطا نموده است که این امر به دلایل عدیده مغایر قانون است.

اگر این تصمیم مبتنی بر مجموعه مقررات اداری و استخدامی صنعت نفت گرفته شده است، باید بگویم که اعطای دو پایه تشویقی حاکی از بی‌اطلاعی و یا تفسیر غیرمتعارف از مقررات مذکور است زیرا در بخش ۰۳-۱ از فصل اول مجموعه مقررات مذکور هدف تدوین این مقررات را اصل برابری و عدالت و جلوگیری از تبعیض در امور مختلف اداری می‌داند. همچنین در بخش‌های ۰۵-۱ و ۰۶-۱ مجموعه مقررات فوق‌الذکر ضمن بیان مولفه‌های تعهد، تخصص، تجربه، دانش کاری و کارایی بر ارشدیت، ابتکار و خلاقیت در انتصابات تاکید می‌نماید. همچنین در قسمت ۱-۰۱-۵ بندهای ۳ و۱۰ از فصل ۵ مجموعه مقررات مذکور بر انتصاب کارمندان به اصل همطرازی در گروه مشاغلین با توجه به تحصیلات، تجربه کار (سوابق خدمت متنوع) و ارزش کار تاکید شده است که هیچ یک از افراد ترفیع گرفته شده شامل این موارد نمی‌شوند.

اگر در اعطای این ترفیع رتبه به ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات صنعت نفت استناد شود که اساسا خروج موضوعی است. زیرا طبق این ماده، نظام‌های اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکت‌های تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می‌باشند با رویکرد تقویت رقابت‌پذیری و سرعت بخشیدن به بهره‌برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص تابعه آیین‌نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه و به تایید رئیس جمهور می‌رسد. مشخص است این ماده به شیوه ترمیم حقوق و مزایا جهت نگهداشت کارکنان مشاغل عملیاتی اشاره می‌کند که به نوعی رفع تبعیض و رویه عادلانه در پرداخت حقوق و دستمزد می‌باشد و اساسا هیچ ارتباطی با ۱۱ مدیر ترفیع گرفته ندارد.

همچنین ظرفیت ماده ۳۹ آیین‌نامه نظام‌های اداری و استخدامی کارکنان صنعت نفت که بر گرفته از ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت است نیز نمی‌تواند مبنای تصمیمات و اقدامات نادرست و فراقانونی باشد چرا که محدوده ماده موصوف مشمول شرکت و یا یک مجموعه از وزارت نفت نمی‌باشد؛ بلکه صرفا شامل آن دسته از کارکنانی است که در واحدهای عملیاتی (نه ستادی و اداری) اشتغال دارند که پس از تغییر محل خدمت از دایره شمولیت این استثناء خارج و احکام عام حاکم بر امور اداری و استخدامی کارکنان دولت بر آنها جاری می‌باشد.

یعنی ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت صرفا درباره مزایای کارکنان مناطق عملیاتی است؛ فلذا آیین‌نامه نظام‌های اداری و استخدامی نیز باید در راستای محدودیت ذکر شده فقط برای کارکنان مناطق عملیاتی در نظر گرفته شود. اما دوستان در تدوین این آیین‌نامه حتی مدیران مرتبط با مناطق عملیاتی مثل معاون برنامه‌ریزی و سایر معاونت‌ها را نیز در گروه کارکنان عملیاتی محسوب کردند و بندهایی را نیز برای اعطای مزایا و تشویقی به این معاونت‌ها در بندهای ۳، ۹، ۱۴ و ۱۶ ماده ۲ آیین‌نامه ذکر کردند که با شکایت انجام شده و بر اساس رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به دادنامه شماره ۹۲۸ مورخ ۹۶/۹/۲۱ این بندها از آیین‌نامه حذف شدند و به دلیل ایرادات وارده تاکنون در هیچ یک از واحدهای عملیاتی صنعت نفت نیز اجرایی نگردیده است. لذا اعطای این تشویقی‌ها به ۱۱ مدیر فعلی برخلاف قانون بوده و استناد به این مواد برای این تشویقی‌ها فاقد اعتبار قانونی است.

در ماده ۳۹ آیین‌نامه نظام‌های اداری و استخدامی آمده است: به منظور نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه و تقویت اثربخشی آن، رسیدگی و تصمیم‌گیری درباره طرح‌ها و پیشنهادات ارائه شده، انجام تغییرات و تعدیلات مورد نظر مربوط به مقررات اداری و استخدامی صنعت نفت بر اساس موازین و مبانی حاکم بر مفاد این آیین نامه و همچنین ارائه پیشنهاد نهایی در خصوص تغییر و اصلاح مفاد آیین‌نامه حاضر بر اساس ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، شورایی متشکل از وزیر نفت، معاون توسعه مدیریت و سرمایه رئیس جمهور یا نماینده وی، مدیران عامل چهار شرکت اصلی و معاون توسعه و سرمایه انسانی و مدیریت وزارت نفت به عنوان شورای اداری و استخدامی صنعت نفت تشکیل می گردد.

در ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت آمده است: نظام‌های اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکت‌های تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می‌باشند با رویکرد رقابت‌پذیری و سرعت بخشیدن به بهره‌برداری از میادین مشترک و حفظ سرمایه انسانی متخصص تابع آیین‌نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می‌شود و حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس جمهور می‌رسد.

همچنین استناد صورت گرفته به مجموعه مقررات اداری و استخدامی صنعت نفت نیز نادرست است و نمی‌تواند دلیلی برای دریافت ترفیع باشد. زیرا طبق آخرین ویرایش مجموعه مقررات مذکور مورخ تیرماه ۱۳۹۵ که مهمور به مهر و امضای وزیر نفت است، به غیر از ضوابط و شرایط کلی ترفیع کارمندان و برخی امتیازات ویژه جذب و نگهداشت نیروی انسانی نخبه و استعدادهای برتر، هیچ‌گونه ضوابط تشویقی دیگری برای اعطای پایه تشویقی فراقانونی مادام العمر وجود ندارد. شایان ذکر است که اغلب این نفراتی که با استفاده از مصوبه ممتازین، دوپایه تشویقی ممتازین را دریافت نموده‌اند به هیچ عنوان مشمول عنوان «مدیر جوان» نبوده چرا که دارای پایه حقوق بالای چهار و نیم میلیون تومان و سن آن‌ها بالای چهل سال است.

حال سوال اساسی این است که چگونه این امتیاز فراقانونی، آن هم برای افرادی خاص در رده ستادی و اداری و فاقد عملکرد برجسته صورت می‌پذیرد؛ در حالی که در جای جای صنعت نفت نیروهای توانمند و نخبه فراوانی با اقدامات برجسته و مدارک تحصیلی عالیه و حقوق پایه کمتر از ۲.۵ میلیون تومان وجود دارد که هیچ توجهی به آنها نمی‌شود.

*دستگاه‌های نظارتی با اقدام فراقانونی مدیران نفتی برخورد جدی کنند

یکی دیگر از ایرادات قانونی این مصوبه ناظر به عدم رعایت سلسله مراتب دستوری در مجموعه وزارت نفت است. مثلا مدیرعامل شرکت نفت برای برخی کارکنان وزارت نفت درخواست تشویقی کرده است. نظر شما در این باره چیست؟

سالاری: به طور کلی این مصوبه چندین اشکال اساسی دارد. اولا در متن درخواست معاونت توسعه و سرمایه انسانی وزارت نفت به ظرفیت مقررات موجود صنعت نفت اشاره شده یعنی به گونه‌ای تنظیم شده است که در مقررات موجود صنعت نفت اعطای پایه تشویقی وجود دارد و ما می‌خواهیم برای آن یک روش اجرایی تدوین نماییم که آدرس غلط و کذب محض است و همانگونه که اشاره شد در هیچ کجای مقررات فعلی صنعت نفت اعطای پایه تشویقی لحاظ نشده است.

ثانیا: پیشنهاد دهنده و درخواست کننده اعطای دو پایه تشویقی از وزیر نفت در متن مصوبه شورای اداری، مدیرعامل شرکت ملی نفت است و در نتیجه این اقدام انجام شده مغایر قانون است؛ زیرا آقایان شاکری، مینو، فهیمی تبار، هاشمی ملایری، ترابی و ... از مجموعه وزارت نفت می‌باشند نه شرکت ملی نفت. همانگونه که مستحضرید به استناد ماده ۱ قانون اساسنامه شرکت ملی نفت مصوب ۱۳۹۵/۲/۲۷، شرکت ملی نفت یکی از شرکت های اصلی تابعه وزارت نفت می‌باشد. یعنی نمی‌شود مدیرعامل شرکت نفت برای کارکنان وزارت نفت درخواست تشویقی کند. این کارها واقعا خنده‌دار است.

ثالثا: مطابق قسمت ۰۳-۱ از فصل اول مجموعه مقررات اداری و استخدامی صنعت نفت، هدف از تدوین این مقررات حصول اطمینان در مراعات اصول برابری و عدالت فی ما بین کارمندان و جلوگیری از تبعیض اداری می‌باشد و در قسمت ۰۶-۱ مقررات مذکور تصریح شده است که هیچ یک از مقامات و مسئولین نباید تصمیماتی اتخاذ نمایند که با مقررات اداری و استخدامی مندرج در این مجموعه متناقض و یا مغایر باشد.

بذل و بخشش‌های مدیران وزارت نفت از بیت‌المال درحالی انجام می‌شود که شورای اداری مقررات حاکمیتی از جمله احکام بندهای "ث " و "ر " ماده ۸۷ و" ث-۶" ماده ۸۸ برنامه ششم و بندهایی از قانون جامع ایثارگران و همچنین ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت که طیف وسیعی از کارکنان را شامل می‌شود را تمکین ننموده است. لذا چنانچه ملاحظه می‌شود این شورا علاوه بر عدم رعایت قوانین و مقررات اداری و استخدامی به شرح پیش گفته، در اجرای قوانین حاکمیتی نیز کوتاهی نموده است و دستگاه‌های نظارتی باید با جدیت اینگونه اقدامات فراقانونی را پیگیری نمایند.                                                                  

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 13
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    43 1
    ریشه ی اینا نه افراد ظاهری که این مزایا رو دریافت می کنن اونایی که شرایطش رو فراهم می کنن، به یهودیا، یا بهتر بگم صهوینیستای مخفی تو ایران بر می گرده که می خوان سرمایه و تولید رو به هر قیمتی تو انحصار خودشون در بیارن، با خیلی از کشورهای غربی و اروپایی این کار رو کردن، در واقع با در اختیار گرفتن ثروت اون کشورها با یه کم و زیاد به راحتی می تونن به مردم اون کشور فشار بیارن و خواسته ی خودشون رو به نظام حاکم بر اون تحمیل کنن. نظام ایران به یه پاکسازی اساسی نیاز داره
    • عبدالله مومن IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
      24 0
      جناب مستر کرسنت . اقلا دو بشکه نفت از منابع زیرزمینی را هم برای ما پابرهنه ها باقی بگذار که اگر خواستیم آن را در چراغ نفتی مان . بریزیم .باقی باشد و بی سوخت نمانیم !!! .. هههههههههههههه
    • IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
      18 0
      همه این افراد جدیدالاستخدام هستند از شماره پرسنلی آنها مشخصه قوه قضاییه باید ورود کند و با زنگنه به شدت برخورد شود
    • ع.ت IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
      2 0
      بنده پس از 32سال خدمت و با مدرک ورودی فوق دیپلم مکانیک ولیسانس مهندسی ساختمان سازی بعدداز آن تا اسفند98 حقوقم 3900ودریافتیمحدود2تومان بود که الان یه مقدار خیلی کم به آن اضافه شده،از مسئولین مربوطه میخواهم که به افرادی مثل بنده هم رسیدگی کنند تا به حسادت کشیده نشویم
    • 3 DE ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
      1 0
      پول حروم..... دو پايه تشويقي يعني ماهي 5 يا 6 ميليون اضافه حقوق معادل درآمد دوتا خانواده كارگر زحمتكش
  • IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    22 0
    حروم خوري خوش مزه است!!!اما يه روزي ادم را خفت ميكنه
    • - CH ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
      3 0
      اين آقاي مينو خجالت نميكشه خودش مصوبه رو امضا كرده، بعد اسم خودش و رفيقاي داستان دارش اميد شاكري و رضا دهقان رو هم توي ليست نوشته. واقعا مديريت منابع انساني توي نفت شده فقط مسخره بازي ما جنوب جون بكنيم اينا بخورن
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    22 0
    ماشاالله گنج پول، فقط مواظب سلامتی خودتون باشین یکوقت در پول خفه نشین.
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    17 0
    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ ﴿١﴾ به نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی نابود باد قدرت ابولهب، و نابود باد خودش؛ (۱) 2 مَا أَغْنَىٰ عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ ﴿٢﴾ ثروتش و آنچه از امکانات به دست آورد چیزی [از عذاب خدا را که در دنیا عذاب استیصال است] از او دفع نکرد. (۲) 3 سَيَصْلَىٰ نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ ﴿٣﴾ به زودی در آتشی زبانه دار درآید؛ (۳) 4 وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ ﴿٤﴾ و [نیز] همسرش که هیزم کش است [در آتش زبانه دار در آید.] (۴) 5 فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ ﴿٥﴾ [همان که] بر گردنش طنابی تابیده از لیف خرماست. (۵)
  • IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    23 0
    تف به شرفتون اصلاح طلبان بي فكر
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    24 0
    این همان وزارت خانه ای است که اقای روحانی میگفت وزیری که معرفی میکنم برند جهانیه
  • عباسعلی IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    13 0
    حاکمان فعلی نفت در حالی دست به این بذل و بخشش‌های غیر قانونی می‌زنند که اکثر مصوبات قانونی در مورد جانبازان، ایثارگران، اجرای ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و ... که از حقوق مسلم نفتی‌هاست را در روز روشن در داخل کارتابل آقای ترابی که یکی از این به اصطلاح جوانان شایسته است و خاک میخورد نگه داشته و بابت این خوش خدمتی این افزایشها را گرفته است بقیه این آقایان هم هیچ کار شایسته ای نکرده اند و دور نیست که ...
  • میرزا IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    7 0
    خدارو شکر عمر نوح نمیکنن. ایشالا تا ریال آخرش خرج دوا درمون بشه.
  • محمد IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    6 2
    زمانی وقتی می خواستن بگن طرف از نظر مالی ضعیف است میگفتن طرف کارمند است الان کمترین رتبه و درجه کارمند دولتی از نظر مالی در حد متوسط و خوب است مخصوصاً اگر کارمند صدا و سیما نفت بانک وزارت امور خارجه باشه که دیگه هیچی به غیر از حقوق و بیمه تکمیلی انواع امتیازات دیگه مثل مسکن و خودرو با اقساط بلند مدت و غیره دارن
  • علیرضا IR ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    3 0
    من خوزستانی هستم میدانم چی میگم انشالله قیمت نفت مجانی بشه چون هیچ خیری واسه بومیان نداشت وهرکسی هم که اینجا کار کرده آخرش تمام پول و سرمایه اش را به تهران یا خارج کشور میبره
  • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    1 1
    چرا حقوق شرکت نفتی ها رو کامل بهشون نمیدید
  • ناشناس IR ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    6 1
    باید خون گریه کرد با این فساد.بعد من کارگر با داشتن فرزند معلول ذهنی حرکتی خیلی شدید ۱۹ساله بعد از ۲۲سال هنوز در شرکت نفت تبدیل وضعیت نشدم و خدمات پزشکی و رفاهی و کلا خدمات شرکت نفت به من و فرزندم داده نمیشود و میگن رسمی شدن برایمان بار مالی دارد.
  • محمد IR ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
    3 1
    زنگنه در حالی به مدیران دور بر خودش دو پایه تشویقی مادام العمر بزل و بخشش می کنه که یک سال است جلو حق و حقوق قانونی اعضای هیت علمی پزوهشگاه صنعت را که یک سازمان تخصصی و دانش بنیان و مغز متفکر نفت است را گرفته است. لازم است مجلس و نهاد های نظارتی ورود کنند.
  • خسروی IR ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
    0 0
    چرا بااین بذل و بخشش پاداشت پایان خدمت بازنشستگان سال نود و بعد را خودید و کم دادید خدا لعنت کند خائنین ومفسیدین به مردم وانقلاب وشهدا را لعنت ابدی
  • سعید IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
    2 0
    هردم از این باغ بری میرسد....آخر وعاقبت دولت لیبرال روحانی همین هست
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۶
    0 0
    علی برکت الله دانه فلفل سیاه وخال مه رویان سیاه هردوجانسوزند اما این کجا وآن کجا؟؟؟
  • آذر IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۹
    0 0
    باسلام من یک کارمند بازنشسته ی وزارت نفت هستم و باید بگویم در دوران این وزیر پارتی بازی و رشوه خواری و سوء استفاده از پست و مقام و موقعیت الا ماشاء الله بوده و اگر کسی اعتراصی می کرد سریعا بایکوت شده و از هر امتیازی مثل اصافه کاری و پاداش و اصافات شایستگی سالیانه محروم میشد و بدلیل اینکه کلیه روسا و مدیران و مدیر عامل همه با هم دست در یک کاسه دارند کارمند هر چه در رده ی بالایی هم باشد صدایش به جایی نمی رسد و حتی اگر به دیوان محاسبات و مراجع قانونی شکایت ببرد بدلیل اینکه هر کدام به نوعی از کاسه لیسان این مسئولین شده اند جز اینکه وصع خود را وخیم تر کنند راه به جایی نمی برند . این در حالیست که مردم فکر می کنند وصع کارکنان نفت عالیست ولی بر عکس در آنجا مافیا حکومت می کنند و بیت المال را غارت می کنند و کارکنان با شرایط کاری سخت مجبور به تحمل این دزدان وعارتگران ظاهراصلواه هستند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس